Login | Register

Sunday 15th April 2012Coming up: Gorcums Museum

De Martelaren van Gorcum zijn een internationaal fenomeen. De gruwelijke moord op deze negentien geestelijken in 1572 wordt wereldwijd nog altijd herdacht. Deze zomer staat hun thuisstad voor het eerst uitgebreid bij hen stil, in de tentoonstelling Oog in oog met de Martelaren van Gorcum in het Gorcums Museum. Over tolerantie en martelaarschap, over de historie en over de mystiek, van 9 juni t/m 26 augustus 2012.
 
De expositie bevat schilderijen, films, prenten, schoolplaten, vaandels, glas en de originele relieken en reliekhouders uit kerken in binnen- en buitenland. Thema's als (in)tolerantie en martelaarschap zijn van alle tijden. De expositie legt een link naar gebeurtenissen van recenter datum waarin onverdraagzaamheid ten opzichte van andersdenkenden een rol spelen. Het museum heeft acht hedendaagse kunstenaars geselecteerd, waaronder Hans Meertens, die deze thematiek in recent werk hebben belicht.
 
De tentoonstelling wordt geopend op 9 juni in de Grote Kerk in Gorinchem. Het Gorcums Museum organiseert de tentoonstelling in samenwerking met het Bisdom Rotterdam, de Historische Vereniging 'Oud-Gorcum' en Christelijke Scholengroep De Hoven. Er verschijnt bovendien een boek over de Martelaren, in samenwerking met de Historische Vereniging 'Oud-Gorcum'.
 
***
This summer Hans Meertens will be among the exhibiting artists at the Museum of Gorcum (NL) during the exhibition 'The Martyrs of Gorcum'.
***
Gorcums Museum
Grote Markt 17
4201EB Gorinchem (NL)

Posted on April 15th 2012 on 08:57pm
Comments

Comments

Leave a Comment

Your Name:
Your Email:
Your Website:
Your Comment:
Send Comments
powered by gallereo
© Copyright 2010-2021
Privacy Policy l Sitemap